Sascha van Wees-Slingerland

Sinds 1994 ben ik werkzaam als logopedist. Vanaf die tijd heb ik in diverse logopediepraktijken gewerkt. Daarnaast heb ik in de beginjaren tevens gewerkt als schoollogopedist binnen het basisonderwijs. In 1997 ben ik een logopediepraktijk gestart in een Medisch Centrum te Zeewolde. Hier ben ik 10 jaar als all-round logopedist, in maatschap met twee collega logopedisten, werkzaam geweest.

Logopedie is een mooi vak en het vakgebied stotteren heeft altijd het meest mijn interesse gehad. Gaandeweg heb ik mij, middels post-HBO trainingen en coaching gespecialiseerd in stotteren. Inmiddels heb ik al heel wat ervaring met de begeleiding van jonge stotterende kinderen en hun ouders, maar ook oudere kinderen en volwassenen.
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op stottergebied, ben ik lid van de NVST (Nederlandse Vereniging Stotter Therapeuten) en volg ik relevante scholing/trainingen.
Zo heb ik o.a. het traject voor Video Interactie Begeleiding voor logopedisten gevolgd (basiscursus, supervisie 1 en supervisie 2) en de cursus Lidcombe (een gedragstherapeutische manier van stotterbehandeling). Hiervoor volg ik tevens intervisie bijeenkomsten.

Sinds 2008 ben ik werkzaam voor logopediepraktijk Haasjes en behandel ik alle stottervragen. Ook andere vragen met betrekking tot vloeiendheid zoals broddelend spreken behandel ik. De cursus broddelend spreken heb ik gevolgd bij Yvonne van Zaalen, ze is logopedist, stottertherapeut en gepromoveerd op het onderwerp Broddelen.

Veel logopedische klachten hebben een onbewuste functie in het leven en in de psychologie van de client. Systemisch werken kan duidelijk maken wat de betekenis is van deze klacht(en) en kan aanknopingspunten bieden voor positieve verandering. In 2014 heb ik hiervoor de volgende post-HBO scholing/opleiding gevolgd:
'Systemisch en dialogisch werken met stotteren' bij Eelco de Geus, logopedist en o.a. gespecialiseerd in stotteren en oprichter van Instituut voor Systeemdynamiek en Dialoog. En 'systeemgericht werken' bij T&C systeemtherapie, centrum voor gezins- en relatietherapie de Oranjehof, als vooropleiding op VO-niveau erkend door de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.  

 

Collage Sascha
 

Links | Disclaimer | Copyright © 2019 Logopediepraktijk Haasjes | Endless