Wenda Haasjes-Jongsma


Ik ben Wenda Haasjes-Jongsma, sinds 1992 getrouwd met Harry Haasjes en moeder van vier kinderen: twee jongens en twee meisjes.

Sinds 1990 ben ik logopediste en heb op verschillende werkterreinen ervaring opgedaan. Ik heb als logopediste in een verpleeghuis gewerkt en heb daar veel gewerkt met mensen met afasie en dysartrie. 

Daarnaast heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs (MLK en LOM) waar je veel te maken krijgt met kinderen die op de gewone basisschool "ontspoord" zijn. Om ze weer op een plezierige manier tot volwaardige bloei te laten komen is een prachtige uitdaging.

In 1992 ben ik in Dronten gestart met mijn praktijk voor logopedie; aanvankelijk met slechts enkele uren per week, maar dat is nu uitgegroeid tot een volwaardige praktijk.

Ik ben een all-round logopediste. Juist de variatie in mijn vak vind ik prachtig. Ik behandel kinderen, jongeren en volwassenen van alle leeftijden.

Graag vertel ik u meer over onderstaande onderwerpen:

Collage Wenda

Na-scholing:

Door de jaren heen heb ik mij op allerlei gebieden van de logopedie na laten scholen. Het vak logopedie is steeds in beweging en ik volg de ontwikkelingen graag.

In 2007 heb ik de cursus OMFT (OroMyoFunctionele Therapie) gevolgd en was daar zo enthousiast over dat ik, in samenwerking met het bedrijf Mensio van mijn man, de cursus voor logopedisten en tandartsen naar Dronten heb gehaald. Hieruit is een hele goede samenwerking met diverse tandartsen in Dronten ontstaan. 

Terug naar boven

Zang/Koordirectie:  

Van jongs af aan heb ik altijd veel gezongen. Zingen en koordirectie zit bij mij in de familie en is dus ook met de paplepel ingegoten. Het is dus ook niet vreemd dat ik al tijdens de logopedieopleiding begon aan een driejarige zaterdagse cursus Koordirectie van het SNK en even later ook aan de Tweejarige Vooropleiding Solozang aan het Zwols conservatorium. Na het behalen van mijn diploma Logopedie ging ik één dag in de week aan het werk als logopediste en studeerde daarnaast nog anderhalf jaar de vakopleiding Solozang en Koordirectie aan het Zwols conservatorium.

Begin 1992 kwam ik tot de conclusie dat mijn hart toch echt bij de logopedie ligt en dat ik de zang liever als fijne hobby zie. Het hulp verlenen zit mij in het bloed en in de zangwereld moet je alleen maar met jezelf bezig zijn. Ik besloot een eigen praktijk te beginnen en vestigde mij in Dronten.

Vanaf 1988 ben ik dirigente van verschillende koren geweest. Momenteel leid ik het Klein KamerKoor Dronten, een enthousiaste groep zangers die samen a-capella koormuziek uit allerlei perioden van de muziekgeschiedenis zingt. In 1996 heb ik het diploma Docentschap Koristenopleiding behaald en heb twee seizoenen als Docent Koristenopleiding aan het CKV in Dronten gewerkt. De nadruk in die koristenopleiding ligt op de stemvorming van de amateurkoorzanger. Ook in mijn praktijk heb ik vaak te maken met mensen die last van hun stem krijgen tijdens het zingen. Natuurlijk heb ik veel affiniteit met dat onderwerp.

Terug naar boven

Materiaalontwikkeling:

Omdat ik mij graag bezighoud met kwaliteitsverbetering van mijn vak heb ik samen met twee collega-logopedisten sinds 2000 eigentijds en kwalitatief hoogwaardig logopedisch onderzoeks- en behandelmateriaal ontwikkeld: LOGO-Art.

LOGO-Art is aanvankelijk uitgegeven bij de firma Baert. Sinds 2011 worden de materialen van idee tot en met eindproduct volledig in eigen uitgeverij LOGO-Art geproduceerd. Veel van dit materiaal is tegenwoordig basis-behandelmateriaal voor logopedisten in Nederlandstalig gebied. Ook in Logopediepraktijk Haasjes werken wij veel met dit materiaal. Het LOGO-Art Basisprogramma is al jaren een basiswerk voor logopedisten en het Nederlands ArticulatieOnderzoek is de moderne en vernieuwende vervanger van het LOGO-Art Articulatieonderzoek.

Ook het onderwijs maakt gebruik van onze producten.

 In de LOGO-Art-serie zijn uitgegeven:

   Basisprogramma;

   Articulatieonderzoek (inmiddels uitverkocht en vervangen door het NAO);

   Verzamelplaten (praatplaten met klankversjes);

   Mondmotoriek;

   Intensief (pittige articulatie).

   Absurd

   Oops!

   Lange woorden

   Nederlands ArticulatieOnderzoek: NAO

   Nederlands ArticulatieOnderzoek in verwervingsvolgorde: NAO VV !

Terug naar boven

 


Links | Disclaimer | Copyright © 2019 Logopediepraktijk Haasjes | Endless