Logopediepraktijk Haasjes
Reaal 3
8253 BE Dronten

Tel: 0321 - 324994


www.logopediedronten.nl

K.v.K. Lelystad 32144922

Veelgestelde vragen


  1. Wordt logopedie vergoed door de zorgverzekeraar?  
  2. Wanneer kan ik een afspraak maken?
  3. Kan de logopedie ook 's avonds? 
  4.
Hoe lang duurt een logopedische behandeling? 
  5.
Is er een wachtlijst? 
  6.
Moet ik iets meenemen? 
  7.
Kan ik een voorkeur voor een logopediste geven? 
  8.
Mijn kind moet naar logopedie. Mag/Moet ik erbij blijven?  
  9. 
Moet ik veel oefenen?
10.
Mijn kind praat nog niet zo goed. Wanneer moet ik mij zorgen maken?  

 

1. Wordt logopedie vergoed door de zorgverzekeraar? Logopedie wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Alle zorgverzekeraars vergoeden de logopedie. U hoeft zich dus niet bij te verzekeren om voor vergoeding van logopedie in aanmerking te komen. Bij 18 jaar en ouder moet u er rekening mee houden dat er eerst aanspraak wordt gedaan op het eigen risico van uw verzekering.  In veel gevallen kunt u zonder verwijsbrief een afspraak maken bij ons. 

naar boven

2. Wanneer kan ik een afspraak maken? U kunt ons (het liefst overdag) bellen op telefoonnummer 0321 - 324994 voor het maken van een afspraak. Als wij even niet bereikbaar zijn, zal het antwoordapparaat aanstaan en kunt u uw boodschap inspreken. Ook kunt u zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze site.

naar boven

3. Kan de logopedie ook 's avonds? Ja, het is mogelijk voor 's avonds afspraken te maken.

naar boven

4. Hoe lang duurt een logopedische behandeling? Een behandelsessie duurt in de meeste gevallen tussen de 20 en 30 minuten. Bij sommige therapieën (o.a. eet- en drinktherapie en stotteren) werken we met uursbehandelingen. Hoe lang de behandelperiode zal duren, hangt af van de hulpvraag, de inzet en andere factoren. Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden en in sommige gevallen nog veel langer (begeleiding bij syndroom van Down, afasietherapie). Vraag hier gerust naar bij uw behandelend logopediste.

naar boven

5. Is er een wachtlijst? We proberen iedereen zo snel mogelijk in te plannen. Toch kunnen we niet voorkomen dat er soms een wachtlijst is. Vooral voor de tijden na school kan het zijn dat u (uw kind) even op een wachtlijst komt te staan. Zodra er een plekje is, wordt er contact met u opgenomen.

naar boven

6. Moet ik iets meenemen? Neem op de eerste afspraak de verwijsbrief mee die u van uw huisarts, tandarts of specialist heeft gekregen.

naar boven

7. Kan ik een voorkeur voor een logopediste geven? Ja, natuurlijk, dat kan. Geef het bij de aanmelding door en dan houden wij er rekening mee.

naar boven

8. Mijn kind moet naar logopedie. Mag/Moet ik erbij blijven? Tijdens de eerste afspraak moet u als ouder/verzorger er de hele sessie bij blijven. We bespreken de hulpvraag en stellen u allerlei vragen. Of u er bij de volgende behandelingen wel of niet bij zult blijven, hangt af van welke behandeling het betreft en natuurlijk ook van het kind. Bij sommige behandelingen hebben we het liefst een ouder erbij en in sommige gevallen werkt het juist veel sneller als het kind alleen is. Natuurlijk bespreken we dit altijd eerst met u en met uw kind.

naar boven

9. Moet ik veel oefenen? Voor de meeste logopedische therapieën is het wel van belang dat er regelmatig geoefend wordt. Met kinderen werken we vaak met een schrift of map waarin de oefeningen komen te staan.
Het thuis oefenen kan ook voor een belangrijk deel bestaan uit actief toepassen in het dagelijks leven van in de therapie geleerde vaardigheden.

naar boven

10. Mijn kind praat nog niet zo goed. Wanneer moet ik mij zorgen maken? Het ene kind praat vlotter dan het andere, dat weet iedereen. Bij de onderwerpen spraakontwikkeling en taalontwikkeling kunt u hier uitgebreider over lezen. Een vuistregel is dat een kind van drie jaar (rond 3 ½ jaar) voor derden (anderen dan ouders) verstaanbaar moet zijn. Alles hoeft nog niet perfect uitgesproken te worden en ook de zinnen mogen nog wel eenvoudig zijn, maar het moet voor anderen te begrijpen zijn.

naar boven

 

Links | Disclaimer | Copyright © 2019 Logopediepraktijk Haasjes | Endless